Onze projecten
AGT is gespecialiseerd in studiewerk aangaande uiteenlopende technieken in verband met grondwater. Op deze pagina vindt u enkele van onze projecten zowel in België als in het buitenland.
Kunnen wij u helpen met uw project? Neem vrijblijvend contact op!
FRAC-IN: In-situ sanering
FRAC-IN is een driejarig Europees “Eurostars” onderzoeksproject waarin een oplossing wordt uitgewerkt om contaminatie in weinig doorlatende bodems in-situ te verwijderen. Samen met de Vlaamse partner ABO-Group en de Tsjechische partners DEKONTA en NANO IRON wordt een methode ontwikkeld om innovatieve suspensies in de bodem te injecteren, nadat deze meer permeabel is gemaakt onder hoge druk met Direct-Push boortechnologie.
Phoenix Tower Tel Aviv
Bemaling van 6 ondergrondse verdiepingen in Bnei-Brak, Tel Aviv. Met een grondwatermodel werden verschillende bemalingsscenario's doorgerekend.
NPP: het ‘Mozes’ project
Aanleggen toegangsgeul en marinebasis in droge uitgraving midden op zee. Dé grootste bemaling ter wereld!
Bemalingsadvies Zwembad Oostende
Vanwege de complexe ondergrond met veen werd aan AGT gevraagd om het risico verbonden aan deze bemaling te begroten. Uit de berekeningen blijkt een onaanvaardbaar groot zettingsrisico.
Bemalingsadvies Deurne
De bemaling werd gedimensioneerd door middel van analytische berekeningen. Hieruit bleek dat de bemaling geen invloed heeft op de beschermde Habitatrichtlijngebieden en grondwaterwinningen.
Bemalingsadvies Lakborslei Antwerpen
Met een numeriek grondwatermodel werd de bemaling gedimensioneerd en de invloed op de omgeving begroot. De zettingsberekeningen toonden geen belangrijk risico op onaanvaardbare zettingen aan in de omgeving van de projectsite.
Bemalingsadvies Moerbeke-Waas
Aanwezigheid van een veenlaag ter hoogte van de bouwput. Indien het aanwezige veen ontwaterd wordt tijdens de bemaling, worden het risico op inklinken van het veen en de bijhorende zettingsrisico’s zeer groot. Daarom werd een bemalingsconcept ontworpen met waterkerende wanden.
Waterwinning voor bioboerderij De Kijfelaar
Bioboerderij De Kijfelaar wenste een vergunning te krijgen voor een waterwinning. Met een numeriek grondwatermodel werd de afpomping in de aquifer bepaald. De modelresultaten tonen aan dat de invloed van de winning zeer beperkt is.