KWO DEME Zwijndrecht

Zwijndrecht - Veld- en pompproeven, Monitoring, Numeriek grondwatermodel

Duurzaam verwarmen en koelen van DEME’s hoofdkwartier

KWO DEME Zwijndrecht
Opdrachtgever
DEME
Datum oplevering
01 januari 2016
Projectleider
Jos Van Steenwinkel
KWO DEME Zwijndrecht

Een aquifer onderhevig aan getijden

Bij de uitbreiding van de hoofdkantoren van DEME n.v. te Zwijndrecht werd gekozen een duurzame KWO-installatie te plaatsen. Door AGT nv werden putproeven en thermische simulaties uitgevoerd om de installatie te dimensioneren. De putproeven werden uitgevoerd in een aquifer die in direct contact staat met de Schelde en bijgevolg onderhevig is aan de waterschommelingen van de getijden. Tijdens het analyseren van de putproeven werd het signaal van de getijden verwijderd van de meetgegevens om getrouwe parameters van de lokale ondergrond te bekomen.

KWO DEME Zwijndrecht

Het ontwerp van de KWO

Het vermogen wordt geleverd door twee bronnenparen met een totaal debiet van ca. 130 m³/dag. Dochteronderneming IFTech NV staat in voor het ontwerpen, leveren en installeren van het leidingwerk, warmtepompen, warmtewisselaars en het besturingssysteem dat de communicatie met de gebouwzijde voorziet.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Kies voor duurzame alternatieven in overleg met AGT.

KMO-dienstverlening: krijg tot 30% subsidies voor uw studies

KMO's kunnen via de KMO-portefeuille van Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) een subsidie bekomen voor advies bij geregistreerde dienstverleners. AGT is geregistreerd in de pijler advies met erkenningsnummer DV.A228594.

Meer projecten