Inspectie van waterputten
Een waterput kan plots verstopt geraken of veel zand beginnen pompen zonder een direct aanwijsbare reden. AGT is in het bezit van verschillende sondes voor geofysische boorgatmetingen, alsook een boorgatcamera om de put of peilbuis te inspecteren. Hierdoor zijn wij in staat op zeer korte termijn te reageren op afroep. Als de diagnose gesteld is, kan de put opnieuw gebruiksklaar gemaakt worden door herstelling van de filter, mechanisch en/of chemisch reinigen.
Is uw waterput ziek?
Verlaging van het pompdebiet, oppompen van zand, roestvorming op de putkop, verzakken van de grond rond een put...zoals bij een zieke patiënt geldt ook bij zieke waterputten dat voorkomen beter is dan genezen.
AGT heeft jarenlange ervaring als "putdokter" om problematische waterputten te herstellen.
Anamnese en diagnose van de zieke put
In een eerste stap zal de voorgeschiedenis van de waterput worden nakeken, door nakijken van de putopbouw, bestaande analyseresultaten van de waterkwaliteit, metingen van afpompingen in functie van het pompdebiet... Op basis hiervan worden onderzoeken voorgesteld om een juiste diagnose van het probleem te stellen.
AGT heeft eigen materiaal in huis om waterputten te inspecteren, zoals een boorgatcamera van Laval Underground en
verschillende sondes voor geofysische boorgatmetingen (logging) van Robertson Geologging.
Hierdoor zijn wij in staat op zeer korte termijn te reageren op afroep.
Bijkomende veldproeven
Daarnaast voert AGT ook gestandardiseerde testen uit zoals waterpeilmetingen, pompproeven, stappentesten, flow-tests, bepalen van zandhoudendheid, MFI-test voor zwevende stoffen en fysico-chemische analyse van het water.
Geofysische boorgatmeting waterput
Voor de plaatsing van een nieuwe winningsput voor drinkwatervoorziening, werden boorgat geofysische metingen uitgevoerd. Deze metingen bepaalden zeer nauwkeurig de opbouw van de hydrogeologische lagen en de noodzakelijke filterstelling van de waterput.
TRT BEO Ramsel
Voor een groep van sociale woningen werd een bodemlussenveld ontworpen. Eerst werden de geothermische eigenschappen van de ondergrond opgemeten door middel van een Thermische Respons Test (TRT). Op basis van deze meting werd het BEO-veld numeriek gemodelleerd.
Waterwinning voor bioboerderij De Kijfelaar
Bioboerderij De Kijfelaar wenste een vergunning te krijgen voor een waterwinning. Met een numeriek grondwatermodel werd de afpomping in de aquifer bepaald. De modelresultaten tonen aan dat de invloed van de winning zeer beperkt is.