Inspectie van waterputten

Een waterput kan plots verstopt geraken of veel zand beginnen pompen zonder een direct aanwijsbare reden. AGT is in het bezit van verschillende sondes voor geofysische boorgatmetingen, alsook een boorgatcamera om de put of peilbuis te inspecteren. Hierdoor zijn wij in staat op zeer korte termijn te reageren op afroep. Als de diagnose gesteld is, kan de put opnieuw gebruiksklaar gemaakt worden door herstelling van de filter, mechanisch en/of chemisch reinigen.

Inspectie van waterputten

Is uw waterput ziek?

Verlaging van het pompdebiet, oppompen van zand, roestvorming op de putkop, verzakken van de grond rond een put...zoals bij een zieke patiƫnt geldt ook bij zieke waterputten dat voorkomen beter is dan genezen.

AGT heeft jarenlange ervaring als "putdokter" om problematische waterputten te herstellen.

Inspectie van waterputten

Anamnese en diagnose van de zieke put

In een eerste stap zal de voorgeschiedenis van de waterput worden nakeken, door nakijken van de putopbouw, bestaande analyseresultaten van de waterkwaliteit, metingen van afpompingen in functie van het pompdebiet... Op basis hiervan worden onderzoeken voorgesteld om een juiste diagnose van het probleem te stellen.

AGT heeft eigen materiaal in huis om waterputten te inspecteren, zoals een boorgatcamera van Laval Underground en
verschillende sondes voor geofysische boorgatmetingen (logging) van Robertson Geologging.
Hierdoor zijn wij in staat op zeer korte termijn te reageren op afroep.

Inspectie van waterputten

Bijkomende veldproeven

Daarnaast voert AGT ook gestandardiseerde testen uit zoals waterpeilmetingen, pompproeven, stappentesten, flow-tests, bepalen van zandhoudendheid, MFI-test voor zwevende stoffen en fysico-chemische analyse van het water.